Pieczony dorsz z molwy w sosie maślano-cytrynowo-czosnkowym
Pieczony dorsz z molwy w sosie maślano-cytrynowo-czosnkowym to pescatarian przepis z 30 porcjami. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu. Jeśli masz sok z cytryny, filety lingcod, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z molwy w sosie maślano-cytrynowo-czosnkowym, Pieczony Lingcod z sosem maślano-cytrynowo-czosnkowym, oraz Pieczone małże z sosem cytrynowo-czosnkowym.
Instrukcje
Pierwsze sześć składników sosu (sok z małży, sherry, pełne mleko, czosnek, szalotka, liść laurowy) umieścić w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zagotuj o połowę.2 w oddzielnym rondlu (minimum 1-qt) przygotować zasmażkę.
Podgrzać jedną łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Posypać mąką, mieszając kilka minut metalową trzepaczką, aż dobrze wymieszany (tan, ale nie brązowy).3 powoli dodawać zredukowaną mieszaninę do zasmażki, szybko mieszając w celu włączenia. Kiedy po raz pierwszy dodać trochę mieszanki, zasmażka będzie bubble up. Po prostu dodawaj mieszaninę i utrzymuj ubijanie, aby włączyć.4 Włącz ciepło do niskiego poziomu. Powoli ubij masło, 2 łyżki na raz.
Dodaj sok z cytryny, sól i biały pieprz.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wywaru z małży lub wody.
Dodać posiekaną natkę pietruszki tuż przed podaniem.Przygotuj rybę: 1 ułóż stojak na piekarnik tak, aby gdy ryba znajduje się na patelni do pieczenia w piekarniku, była od 4 do 5 cali od ciepła. Rozgrzej piekarnik do 177°. 2 opłucz rybę w zimnej wodzie, w razie potrzeby pokrój na kawałki.
Usunąć wszelkie Kości za pomocą szczypiec do kości rybnych lub (nieskazitelnie czystych) szczypiec.
Połóż rybę płasko na patelni do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.Natrzeć trochę oliwy z oliwek po obu stronach kawałków, wystarczy płaszcz.
Posypać obie strony kilkoma koktajlami soli i pieprzu.
Piec przez 10-15 minut, aż tylko done.To przetestuj, użyj końcówki noża, aby delikatnie przeciąć najgrubszą część filetu. Ryba jest wykonywana, gdy ryba właśnie zmieniła się z półprzezroczystej na nieprzezroczystą w środku. Po wyciągnięciu ryby z piekarnika będzie nadal gotować przez kilka minut.3
Podawać rybę z sosem wylanym na wierzch. Ryż, chrupiący chleb i prosta sałatka to dobre akompaniamenty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio