Pieczony czosnek i suszony na słońcu ser pomidorowy (Dip Ossabaw)
Pieczony czosnek i suszony na słońcu ser pomidorowy (Dip Ossabaw) to bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.35 za porcję. Jest idealny do Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka twarogu, wina, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kozi ser, suszone na słońcu pomidory i suflety z pieczonego czosnku, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.
Instrukcje
Czosnek umieścić na kawałku folii aluminiowej; skropić olejem. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w 425 przez 25 minut; ostudzić 15 minut. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku do małej miseczki.
Pomidory i wino połączyć w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż wino odparuje i pomidory są miękkie. Pomidory i czosnek przetwarzać w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Dodaj serek śmietankowy i przetworzyć, aż będzie gładki, zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby.
Wymieszać łyżką do małej miski; wymieszać z zieloną cebulą i parmezanem.
Podawać na ciepło z krakersami.