Pieczony bażant w sosie
Pieczony bażant w sosie może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,94 dolara za porcję. Jedna porcja zawiera około 32 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 783 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, bulionu z kurczaka, wody i połówek piersi z cietrzewia. Od przygotowania do podania, przepis zajmuje około 1 godziny . Z oceną Spoonacular wynoszącą 51% , danie jest pyszne. Wypróbuj podobne przepisy: Stek wołowy z sosem warzywnym , Bułeczki śniadaniowe z sosem i Stek hamburski w stylu koreańskim z sosem pomidorowym .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj mąkę z brązowym cukrem; dodawaj po jednym kawałku bażanta i potrząsaj, aby go pokryć. Na dużej patelni, na średnim ogniu, zrumień bażanta z obu stron na maśle.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Wymieszaj zupę, wodę i bulion do połączenia się składników; polej bażanta.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40 minut.
Piecz przez kolejne 5–10 minut lub do momentu, aż soki staną się przejrzyste.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.