Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną

Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną
Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 45g tłuszczu i w sumie 719 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,67 USD za porcję. Mieszanka bułki tartej, bakłażana, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy bakłażan i mielona wołowina, Bakłażan Pomidor Mielona Wołowina Patelnia, oraz Garnek Garnek Mielona Wołowina Bakłażan Zapiekanka dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Włóż bułkę tartą do miski z wystarczającą ilością wody do przykrycia; odstawić do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni. Gotuj i mieszaj mieloną wołowinę, cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż wołowina całkowicie się zrumieni i nie pozostaną duże kawałki, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszaj bakłażana z mieloną wołowiną; gotuj i mieszaj, aż bakłażan będzie miękki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5
Zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok, aby mieszanina ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Odcedź nadmiar wody z bułki tartej i wrzuć do dużej miski; dodaj mieszankę mielonej wołowiny, połowę pomidorów, ryż, mieszankę włoskich serów, jajko i bazylię. Mieszaj mieszaninę, aż składniki zostaną równomiernie wymieszane, dodając więcej płynu z pomidorów, jeśli są zbyt suche; dopraw solą i pieprzem. Napełnij skorupki bakłażana mieszanką i włóż do dużego naczynia do pieczenia. Na wierzch z pozostałymi pomidorami i przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser WłoskiSer Włoski
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż zacznie brązowieć na brzegach, jeszcze około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia28
Magazyn