Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną
Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 45g tłuszczu i w sumie 719 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,67 USD za porcję. Mieszanka bułki tartej, bakłażana, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy bakłażan i mielona wołowina, Bakłażan Pomidor Mielona Wołowina Patelnia, oraz Garnek Garnek Mielona Wołowina Bakłażan Zapiekanka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Włóż bułkę tartą do miski z wystarczającą ilością wody do przykrycia; odstawić do namoczenia.
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni. Gotuj i mieszaj mieloną wołowinę, cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż wołowina całkowicie się zrumieni i nie pozostaną duże kawałki, 7 do 10 minut.
Wymieszaj bakłażana z mieloną wołowiną; gotuj i mieszaj, aż bakłażan będzie miękki, około 5 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok, aby mieszanina ostygła.
Odcedź nadmiar wody z bułki tartej i wrzuć do dużej miski; dodaj mieszankę mielonej wołowiny, połowę pomidorów, ryż, mieszankę włoskich serów, jajko i bazylię. Mieszaj mieszaninę, aż składniki zostaną równomiernie wymieszane, dodając więcej płynu z pomidorów, jeśli są zbyt suche; dopraw solą i pieprzem. Napełnij skorupki bakłażana mieszanką i włóż do dużego naczynia do pieczenia. Na wierzch z pozostałymi pomidorami i przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż zacznie brązowieć na brzegach, jeszcze około 10 minut.