Pieczony łosoś i przegrzebki z Pesto Makadamia-kolendra
Patelnia Pieczony łosoś i przegrzebki z makadamia-kolendra Pesto wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 176 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz kawałki orzechów macadamia, przegrzebki, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony łosoś z pesto Cilantro-Pepito, Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry, oraz Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj pesto makadamia-kolendra, umieszczając orzechy makadamia, kolendra, zielona cebula, imbir, czosnek, sok z cytryny, skórka z cytryny i olej z orzechów makadamia w misce blendera. Puree, aż będzie gładkie, dodając więcej oleju w razie potrzeby; doprawić do smaku koszerną solą.
Podgrzać dwie bardzo duże patelnie na średnim ogniu z dwiema łyżkami oleju każda aż do palenia. Doprawić łososia i przegrzebki do smaku koszerną solą. Filety z łososia przesmażyć, strona mięsna w dół, do złotego i chrupiącego, około 5 minut. Odwróć, i gotować na stronie skóry 5 minut do pożądanej doneness.
Umieść podsmażonego łososia na talerzach, a następnie przesmaż przegrzebki na złoty kolor, 2 do 3 minut na stronę.
Aby służyć, łyżka niektóre z makadamia-cilantro pesto na łososia, i udekorować dwoma pieczone kawałki przegrzebka.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.