Pieczone żeberko wołowe z Porto i sosem Stilton
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone żeberka z wołowiny z Port i Stilton sosie spróbować. Jedna porcja zawiera 1195 kalorii, 113g białka, oraz 77 g tłuszczu. Na 12,8 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkowe soki z puszki z pieczonej wołowiny i rzeźbienia, mąki, oleju czosnkowego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona polędwica wołowa z sosem portowym, Pieczony indyk z sosem portowym, oraz Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 ° C/ znak gazu 7).
Wyjmij wołowinę z lodówki, aby doprowadzić do temperatury pokojowej, co może potrwać 1 godzinę lub więcej.
Włożyć plastry cebuli do puszki do pieczenia i ułożyć na nich wołowinę. Użyj plasterki cebuli jako rekwizyty, aby pomóc żebro usiąść na kości w kształcie litery" L". Posmaruj olej na białym tłuszczu żebra i posyp solą, tymiankiem i pieprzem cayenne. Gotować według wagi wołowiny i smaku. Lubię moją wołowinę ładną i niedojrzałą, więc daję jej 15 minut na Funt (33 minuty na kg), co oznacza, że dla połączenia tej wielkości, Czas gotowania około 2 godzin, chyba że wołowina jest prosto z lodówki, w tym przypadku dodaj kolejne 20 minut lub tak. Jeśli chcesz średniej wołowiny, daj jointa, od temperatury pokojowej, 20 minut na Funt (44 minuty na kg), a jeśli lubisz dobrze zrobione mięso, 30 minut na Funt (66 minut na kg). Jeśli chodzi o zdolność karmienia, ten rozmiar stawu z pewnością będzie wyglądał na duży stół, od 8 z dużą ilością resztek do 14, bez określonej obietnicy.
Gdy wołowina wyjdzie z piekarnika, wyjmij na deskę do rzeźbienia i pozwól jej odpocząć w ciepłej części kuchni pod namiotem z folii na 30 minut przed rzeźbieniem; lub po prostu pozostaw, namiotowany w puszce, na ten sam czas. Nie zaczynaj oczyszczanie puszkę, nawet jeśli zostały podjęte wołowinę, jednak, jak trzeba będzie niektóre soki i cebuli patelni do sosu.
W rondlu na małym ogniu dodaj 2 łyżki soków tłuszczowych z puszki wołowej. Aby zrobić zasmażkę, ubij mąkę, a następnie port. Podgrzewaj i ubijaj na dość delikatnym ogniu, aż będzie gęsty i bulgotliwy. Jeśli chcesz zmiksować cebulę z wywarem, zrób to teraz. Pamiętaj, aby unikać dodawania poczernionej cebuli.
Cebulę włożyć do blendera z bulionem wołowym i wymieszać. Albo zostawić towar taki, jaki jest, prosto z wanny. Zdejmij rondel z ognia i stopniowo ubijaj bulion wołowy.
Ubić ser pleśniowy i galaretkę z czerwonych porzeczek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać wszelkie soki, które pozostają w puszce lub na desce do krojenia.
Przełożyć do sosu i podawać z wołowiną.