Pieczone żeberko wołowe z Porto i sosem Stilton

Pieczone żeberko wołowe z Porto i sosem Stilton
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone żeberka z wołowiny z Port i Stilton sosie spróbować. Jedna porcja zawiera 1195 kalorii, 113g białka, oraz 77 g tłuszczu. Na 12,8 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkowe soki z puszki z pieczonej wołowiny i rzeźbienia, mąki, oleju czosnkowego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona polędwica wołowa z sosem portowym, Pieczony indyk z sosem portowym, oraz Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 ° C/ znak gazu 7).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjmij wołowinę z lodówki, aby doprowadzić do temperatury pokojowej, co może potrwać 1 godzinę lub więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Włożyć plastry cebuli do puszki do pieczenia i ułożyć na nich wołowinę. Użyj plasterki cebuli jako rekwizyty, aby pomóc żebro usiąść na kości w kształcie litery" L". Posmaruj olej na białym tłuszczu żebra i posyp solą, tymiankiem i pieprzem cayenne. Gotować według wagi wołowiny i smaku. Lubię moją wołowinę ładną i niedojrzałą, więc daję jej 15 minut na Funt (33 minuty na kg), co oznacza, że dla połączenia tej wielkości, Czas gotowania około 2 godzin, chyba że wołowina jest prosto z lodówki, w tym przypadku dodaj kolejne 20 minut lub tak. Jeśli chcesz średniej wołowiny, daj jointa, od temperatury pokojowej, 20 minut na Funt (44 minuty na kg), a jeśli lubisz dobrze zrobione mięso, 30 minut na Funt (66 minut na kg). Jeśli chodzi o zdolność karmienia, ten rozmiar stawu z pewnością będzie wyglądał na duży stół, od 8 z dużą ilością resztek do 14, bez określonej obietnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Gdy wołowina wyjdzie z piekarnika, wyjmij na deskę do rzeźbienia i pozwól jej odpocząć w ciepłej części kuchni pod namiotem z folii na 30 minut przed rzeźbieniem; lub po prostu pozostaw, namiotowany w puszce, na ten sam czas. Nie zaczynaj oczyszczanie puszkę, nawet jeśli zostały podjęte wołowinę, jednak, jak trzeba będzie niektóre soki i cebuli patelni do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
W rondlu na małym ogniu dodaj 2 łyżki soków tłuszczowych z puszki wołowej. Aby zrobić zasmażkę, ubij mąkę, a następnie port. Podgrzewaj i ubijaj na dość delikatnym ogniu, aż będzie gęsty i bulgotliwy. Jeśli chcesz zmiksować cebulę z wywarem, zrób to teraz. Pamiętaj, aby unikać dodawania poczernionej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Cebulę włożyć do blendera z bulionem wołowym i wymieszać. Albo zostawić towar taki, jaki jest, prosto z wanny. Zdejmij rondel z ognia i stopniowo ubijaj bulion wołowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Ubić ser pleśniowy i galaretkę z czerwonych porzeczek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Z Czerwonych PorzeczekGalaretka Z Czerwonych Porzeczek
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Wlać wszelkie soki, które pozostają w puszce lub na desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Przełożyć do sosu i podawać z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia47
Magazyn