Pieczone żeberka na stojąco

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i Whole 30 do swojej kolekcji, Standing Rib Roast może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji o wartości 132 kalorii , 0 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bazylii, szałwii, tymianku i oleju roślinnego. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i jest gotowy w około 2 godziny i 15 minut . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 29% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pieczone żeberka w panierce ziołowo-solnej , Tradycyjna pieczona wołowina w panierce czosnkowo-ziołowej i Sałatka z amarantusem i pieczonymi warzywami .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wyjmij większy kawałek mięsa z lodówki na 1 godzinę przed umieszczeniem go na grillu, aby pozwolić mu się obniżyć.
Posmaruj mięso olejem, aby zachowało wilgoć i nie przywierało do rusztu.
Posyp hojnie solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Natnij mięso ostrym nożem i włóż ząbki czosnku.
Przygotuj grill węglowy do pośredniego grillowania. Temperatura wewnątrz grilla powinna wynosić od 300 do 325 stopni F.
Połóż mięso kością do dołu na ruszcie bezpośrednio na środku grilla. Przykryj pokrywką. Grilluj, aż termometr do natychmiastowego odczytu wskaże 125 stopni F dla średnio wysmażonego mięsa, 2 do 2 1/2 godziny.
Przed krojeniem odstaw mięso na bok.