Pieczone Ziti z kalafiorem: Ziti Gratinati
Pieczone Ziti z kalafiorem: Ziti Gratinati to pescatarian danie główne. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 15g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz ziti, orzeszki piniowe, pecorino-romano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Kalafior Pieczony Ziti, Ziti z dynią: Ziti alla Zucca, oraz Pieczone Ziti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6-ćwiartki wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Umieść różyczki kalafiora w wrzącej wodzie. Gotować, aż kalafior będzie lekko odporny na widelec, 7 do 8 minut.
Odcedzić, rezerwując wodę do gotowania. Odstawić.
Do małej miski wlać 1/4 szklanki wody do gotowania kalafiora.
Dodaj szafran i niech się rozpuści. Odstawić.
W 12 do 14-calowej patelni saute na dużym ogniu, podgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia.
Dodaj czosnek, różyczki i anchois, i saute przez 2 protokół.
Dodaj orzeszki piniowe i saute przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Doprowadzić kalafior wody z powrotem do wrzenia i dodać ziti. Gotować do parboiled, o połowie gotowe.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wlać ziti do dużej, głębokiej, żaroodpornej zapiekanki. Wymieszać mieszaninę kalafiora i 1/2 sera.
Posypać wodą z szafranu i delikatnie wymieszać.
Posypać pozostałym serem. Bułkę tartą pokruszyć na wierzchu i skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.