Pieczone Ziemniaki Nadziewane Szynką
Pieczone ziemniaki nadziewane szynką to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz sól, pieprz, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori), Pieczone Faszerowane Ziemniaki, oraz Faszerowane Pieczone Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczemy ziemniaki w temperaturze 450 przez 1 godzinę lub do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia w dotyku.
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż; miąższ wyjąć i umieścić w misce, pozostawiając skorupki nienaruszone. Odstawić miąższ i muszle na bok.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu; dodać posiekaną szynkę, pokrojona w kostkę cebula, i mielony czosnek, i smażyć, aż cebula będzie miękka.
Miąższ ziemniaczany rozgnieść; wymieszać z szynką, śmietaną, solą i pieprzem. Skorupki zalewamy mieszanką ziemniaczaną, posypujemy równomiernie parmezanem.
Umieścić w 13-x 9-calowy patelni lub danie zapiekanki.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.