Pieczone Warzywko Ratatouille (Francja)
Pieczone Wegetariańskie Ratatouille (Francja) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.86 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, squash, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Ratatouille Veggie Toss, Ratatouille Pieczone, oraz Zapiekana Zapiekanka Z Ratatouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Bakłażan, cukinię, dynię i pomidory umieścić w 1 warstwie na blasze do pieczenia lub blachy do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i obficie posypać solą. Pieczeń, aż warzywa są miękkie i giętkie, o 20 do 30 protokół, obracając je w połowie gotowania.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć przenieść je do deski do krojenia i pokroić je na kawałki 1/2 cala.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i pokryć dno oliwą z oliwek. Gdy olej jest gorący, dodać cebulę, pokruszony czerwony pieprz i doprawić solą, do smaku.
Saute aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Dodać paprykę i w razie potrzeby ponownie doprawić solą. Gotować, aż papryka są miękkie, o 5 do 10 protokół.
Dodać pieczone warzywa na patelnię wraz z octem, majerankiem i tymiankiem. Wrzucić dobrze do herbu i dodać 2 do 3 więcej łyżek oliwy z oliwek, w razie potrzeby. Smak sprawdzić przyprawy i przenieść do półmiska lub miski. Voila!