Pieczone Warzywa Nadziewane Hummusem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pieczone warzywa wypełnione hummusem mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jeśli masz ser feta, olej roślinny, oliwki kalamatan i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone warzywa z pieczonym hummusem pieprzowym, Kubki Z Ogórkiem Wypełnione Hummusem, oraz No Yolk Hummus Filled Deviled Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać zamknięty średniej wielkości grill kontaktowy przez 5 minut lub do 191°.
Cukinię i Kabaczek pokroić na pół wzdłuż; łyżką zgarnąć nasiona i wyrzucić.
Pokrój wokół łodygi papryki, aby usunąć łodygę i nasiona; pokrój paprykę na ćwiartki.
Posmaruj obie strony cukinii, squasha i papryki olejem; umieść po obu stronach grilla-nie zamykaj grilla. Gotować 4 do 6 minut, obracając raz, aż warzywa będą miękkie.
Wyjąć z grilla; odstawić 2 minuty.
Warzywa pokroić na 1-calowe kawałki.
Łyżka 2 łyżeczki hummus na każdym kawałku warzyw.
Posypać serem; na wierzchu po 1 oliwce.
Podawać na ciepło lub na zimno.