Pieczone warzywa i Prosciutto lasagne z sosem Alfredo

Pieczone warzywa i Prosciutto lasagne z sosem Alfredo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odebrać prosciutto, no-gotować makaron lasagne z jednego pakietu 8 uncji, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Lasagna warzywna z pieczonym sosem z czerwonej papryki, Pieczone Portobello i Prosciutto lasagne, oraz Pieczona Lasagne Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sos Alfredo, prosciutto i bazylia w małej misce do mieszania.
Rozłóż 2 łyżki sosu Alfredo mieszaniny na dnie dwóch 1 1/2-cup owalny kształt zapiekanek lub dwóch 2-cup suflety Dania. Top każdy z 1/4 szklanki pomidorów z sokami.
Umieść 1 makaron w każdym naczyniu, rozbijając na kawałki, aby pasowały.
Posmarować po 2 łyżki mieszanki sosu, następnie 1/4 szklanki pomidorów z sokami. Top każdy z 2/3 szklanki prażonych warzyw.
Posypać solą i pieprzem. Dodać kolejną warstwę makaronu, łamanie, aby dopasować. Wierzch z pozostałą mieszaniną sosu, dzieląc równo. Top każdy z 1/4 szklanki pomidorów z sokami.
Naczynia szczelnie przykryć folią. Kuchenka mikrofalowa na wysoki, aż makaron są miękkie, ale nadal twarde do gryzienia, o 10 protokół. Odkryj lasagne i odstawić 5 minut przed podaniem
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.