Pieczone w piekarniku aromatyczne żeberka z polewą Bourbon & orange
Pieczone w piekarniku aromatyczne żeberka z polewą Bourbon & orange zajmują około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga żeberek wieprzowych w opakowaniach g, bourbona, octu winnego i CM / 2in piece root ginger. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pieczony w piecu mostek wołowy z polewą brzoskwiniową Bourbon, Pekan lepkie bułeczki z pomarańczową i Bourbon Glaze, oraz Żeberka wieprzowe z polewą pomarańczowo-pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190C / gaz 5 / wentylator 170C.
Umieść żeberka wieprzowe w dużej puszce do pieczenia i zalej zimną wodą, aż będą ledwo przykryte. Ostrożnie wstawić do piekarnika i gotować przez 1 godzinę. To zmiękcza mięso i usuwa dużo tłuszczu, ale to sprawia, że żeberka wyglądają szare i nieapetyczny na tym etapie. Nie martw się, będą ciemne i błyszczące po ich upieczeniu.
W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na glazurę w rondlu i podgrzewaj delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż Marmolada się rozpuści. Podgrzać i pozostawić mieszaninę do pęcherzyków, aż zmniejszy się o około jedną czwartą.
Wyjmij żebra z piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 ° C/Gaz 7 / wentylator 200 ° C. przechyl żebra i płyn do durszlaka w zlewie i daj durszlakowi dobry wstrząs, aby usunąć nadmiar cieczy. Powrót żeberka do pieczenia cyny, wlać na szkliwo i obracać je, aż będą równomiernie pokryte. Piecz w piekarniku przez 50 minut, aż żebra zostaną pokryte lepką glazurą, obracając i fastrygując co najmniej dwa razy.
Podawać na gorąco, z zieloną sałatką herby.