Pieczone w piecu frytki tłuszczowe z solą rozmarynową
Pieczone w piekarniku chipsy tłuszczowe z solą rozmarynową mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na przystawkę. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 15% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30 i wegański przepis ma 257 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skórkę z cytryny, rozmaryn, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Chipsy z soli i octu rozmarynowego, Rozmaryn sól morska i ocet chipsy buraczane, oraz Chipsy z batatów i buraków z czosnkiem sól rozmarynowa.
Instrukcje
Wstawić blachę do piekarnika i rozgrzać do 230 stopni C (450 stopni F).
Parboil chipsy ziemniaczane, skórki, przez około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie.
Rozgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni, rozbić cebulkę czosnku i wrzucić do goździków, następnie dodać chipsy ziemniaczane. Wrzucić olej i doprawić pieprzem.
Piec na rozgrzanej tacy przez 15 do 20 minut, aż będzie chrupiący i złoty.
Usunąć liście z rozmarynu i umieścić w moździerzu ze skórką cytrynową i solą. Rozgnieść, aby uzyskać zieloną pastę, dodając więcej soli, jeśli jest zbyt mokra. Przepchnąć przez sito i posypać frytkami do podania.