Pieczone udka z kurczaka z brukselką
Pieczone udka z kurczaka z brukselką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, cytrynę, brukselkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Spróbuj Pieczone udka z kurczaka z brukselką, Kurczak niesmażony z pieczoną brukselką, oraz Pieczone kiełbaski z kurczaka z brukselką, koprem i ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 łyżeczkę oleju, czosnek, 1 łyżeczkę tymianku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Rozluźnij skórę ud wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Mieszankę czosnkową wcierać pod rozluźnioną skórę.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju; zawirować do herbu.
Dodać udka kurczaka na patelnię, skórkę w dół; gotować 4 protokół. Odwróć uda; wierzch z cytrynowymi klinami.
Umieść patelnię w piekarniku; piec w 425 przez 18 minut lub do czasu zakończenia.
Wyjąć kurczaka i cytrynę z patelni; wyrzucić cytrynę. Wyrzucać kapanie (nie wycierać patelni). Powrót do patelni na średnim ogniu.
Dodaj wino; gotować 2 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Zdejmij patelnię z ognia; dodaj masło, wirując, aż masło się rozpuści.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę oleju; zawirować, aby pokryć.
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę.
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczka soli, pozostałe 1/4 łyżeczka pieprzu, i brukselka; gotować 8 protokół lub do chrupiące-miękkie.
Dodać bulion do patelni; przykryć i gotować 2 protokół.
Na każdym z 4 talerzy ułożyć 1 udko z kurczaka; podawać z 1 szklanką brukselki i 2 łyżkami sosu.
Posypać pozostałą 1 łyżeczką tymianku.