Pieczone Słodkie Ziemniaki Z Aioli
Pieczone słodkie ziemniaki z Aioli zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 10 minut. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 322 kalorie, 3 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, lakto ovo-wegetariańskiej i całej 30. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jeśli masz pod ręką słodkie ziemniaki, sól koszerną, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 59%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj słodkie ziemniaki Fingerling z aioli, pieczone ziemniaki z czosnkowym aioli i pikantne słodkie ziemniaki z wędzonym paprykanowym aioli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Słodkie ziemniaki nakłuj kilka razy widelcem i piecz na małej blasze do miękkości, około 50 minut.
Rozgnieć ząbki czosnku i posyp szczyptą soli. Używając płaskiej strony dużego noża, zetrzyj mieszaninę na grubą pastę.
Do majonezu dodać około 2 łyżki wody. Stopniowo wlewaj oliwę i dopraw pieprzem.
Przekrój każdego słodkiego ziemniaka wzdłuż na pół, posyp solą i pieprzem i posyp aeoli.