Pieczone szparagi i grzyby Portabella z sosem chrzanowym
Pieczone szparagi i grzyby Portabella z sosem chrzanowym mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. 1 osoba była zadowolona, że spróbowała tego przepisu. Mieszanka szparagów, skrobi kukurydzianej, grzybów portabella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Wielkanoc. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone Pieczarki Portabella Z Serem Pleśniowym, Pieczone Grzyby Portabella Balsamiczne I Tymiankowe, oraz Muszle makaronu z grzybami Portabella i sosem Boursin.
Instrukcje
Szparagi i grzyby umieścić w dużym, naoliwionym naczyniu do pieczenia i posypać 2 ząbkami czosnku. Piecz, mieszając co 5 minut, przez 10-15 minut, aż szparagi zaczną dopiero brązowieć.
Rozgrzać mleko sojowe w rondlu i dodać 1 łyżeczkę. czosnek, drożdże odżywcze, sól, chrzan, bazylia i pieprz. Gotować, mieszając, aż mieszanina się zagotuje.
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej / wody i mieszaj, aż zgęstnieje.
Do podania polać szparagami i grzybami.