Pieczone Risotto z pieczonymi warzywami

Pieczone Risotto z pieczonymi warzywami
Pieczone Risotto z pieczonymi warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, sera parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Jęczmienne Risotto z pieczonymi zimowymi warzywami, Jęczmienne Risotto z pieczonymi zimowymi warzywami, oraz Kotlety Jagnięce Z Pieczonymi Warzywami I Wiosennym Risotto Z Groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°/200 ° C/Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Upiecz warzywa na jednej blasze/tacy na górnej półce piekarnika {risotto upiecze się na dolnej półce}.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
W międzyczasie rozgrzać oliwę w żaroodpornym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż będzie miękka i półprzezroczysta, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć olejem. Wymieszać w winie i gotować, aż wino odparuje, 1 minutę więcej. Wymieszać 2 szklanki / 480 ml gorącej wody, sól, pieprz i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i przełożyć do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec na dolnej półce w ciągu ostatnich 25 minut czasu pieczenia warzyw. Po 25 minutach sprawdź risotto. Większość płynu powinna zostać wchłonięta, a ryż po prostu ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć risotto z piekarnika i wymieszać w 1/2 szklanki / 120 ml gorącej szklanki wody oraz masło i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać posypane pieczonymi warzywami z cienkimi wiórkami Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
WarzywaWarzywa
9
From The Newlywed Cookbook: Fresh Ideas & Modern Recipes for Cooking with & for Each Other by Sarah Copeland. Copyright © 2012 By Sarah Copeland; photographs copyright © 2012 by Sara Remington. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Piccini Chianti Classico z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Magazyn