Pieczone Risotto z pieczonymi warzywami
Pieczone Risotto z pieczonymi warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, sera parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Jęczmienne Risotto z pieczonymi zimowymi warzywami, Jęczmienne Risotto z pieczonymi zimowymi warzywami, oraz Kotlety Jagnięce Z Pieczonymi Warzywami I Wiosennym Risotto Z Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°/200 ° C/Gaz
Upiecz warzywa na jednej blasze/tacy na górnej półce piekarnika {risotto upiecze się na dolnej półce}.
W międzyczasie rozgrzać oliwę w żaroodpornym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż będzie miękka i półprzezroczysta, o 3 protokół.
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć olejem. Wymieszać w winie i gotować, aż wino odparuje, 1 minutę więcej. Wymieszać 2 szklanki / 480 ml gorącej wody, sól, pieprz i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i przełożyć do piekarnika.
Piec na dolnej półce w ciągu ostatnich 25 minut czasu pieczenia warzyw. Po 25 minutach sprawdź risotto. Większość płynu powinna zostać wchłonięta, a ryż po prostu ugotowany.
Wyjąć risotto z piekarnika i wymieszać w 1/2 szklanki / 120 ml gorącej szklanki wody oraz masło i ser.
Podawać posypane pieczonymi warzywami z cienkimi wiórkami Parmigiano-Reggiano.
From The Newlywed Cookbook: Fresh Ideas & Modern Recipes for Cooking with & for Each Other by Sarah Copeland. Copyright © 2012 By Sarah Copeland; photographs copyright © 2012 by Sara Remington. Wydany przez Chronicle Books LLC.