Pieczone Ratatouille Łodzie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wypieczonych Łodzi Ratatouille. Na 83 centy za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, paprykę cayenne, bułkę tartą panko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Baked Egg Boats, Baked Egg Boats, oraz Pieczone Ratatouille podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażan i cukinię umieścić w dużej misce; posypać 1/2 łyżeczki soli i wrzucić do płaszcza. Przykryć i odstawić na 30 minut. Spłukać zimną wodą; osuszyć i osuszyć.
Na dużej patelni podsmażyć cebulę i czosnek w oleju do miękkości.
Dodaj mieszankę bakłażana, pomidory, pieprz i pozostałą sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Tymczasem zieloną paprykę pokroić na pół wzdłuż; odrzucić nasiona.
Miejsce w 13. x 9 po. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Umieścić około 3 łyżki mieszanki bakłażana w każdej połowie pieprzu; wierzch kawałkiem sera i posypać majerankiem. Top z sosem pomidorowym i pozostałą mieszanką bakłażana.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do miękkości papryki.
Połączyć składniki polewy; posypać papryką.
Piec bez przykrycia, 3-5 minut dłużej lub aż polewa będzie złotobrązowa.