Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki
Pieczone przyprawione piersi kaczki to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pierś z kaczki, goździki, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Pieczone Piersi Kaczki Z Krewnymi Pomarańczami, Pieczone piersi z kaczki z portykiem, oraz Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zdobądź skórną stronę piersi kaczki w diamentowy wzór.
Na suchej patelni, toast jagody jałowca na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą błyszczące, o 1 1/2 protokół, uważając, aby ich nie spalić. Natychmiast przenieś jagody jałowca do moździerza lub młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj gałkę muszkatołową, cynamon, imbir, goździki, pieprz i 1/2 łyżeczki soli do moździerza i zmiel na drobny proszek.
Przenieś przyprawy do małej miseczki i wymieszaj z Armagnac i musztardą, aby uzyskać pastę.
Natrzyj pastę przyprawową na połówki piersi kaczki. Umieścić piersi kaczki w szklanym lub ceramicznym naczyniu, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 i do 24 godzin.
Wyjąć piersi kaczki z lodówki co najmniej 30 minut przed gotowaniem.
Ustaw ciężką patelnię średnią na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do bardzo gorącego. Ustaw piersi kaczki na patelni, skórkę w dół, i gotować, aż skóra jest rumiane i tłuszcz zaczyna się topić, o 3 protokół. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, jeśli skóra zbyt szybko się brązowieje.
Wyjmij patelnię z ognia i przenieść piersi na talerz.
Odcedzić tłuszcz i ostrożnie wytrzeć patelnię papierowymi ręcznikami. Powrót piersi kaczki na patelni, strona mięsa w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut dłużej.
Przenieść kaczkę do małego naczynia do pieczenia i zachować ciepło w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Dodaj czerwone Wino i ocet na patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich rumianych bitów z dna patelni. Gotować sos do zmniejszenia do 3 łyżki.
Zdjąć z ognia i zawirować w maśle. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Pokrój piersi kaczki po przekątnej i wachluj je na rozgrzanych talerzach lub rozgrzanym talerzu. Polać kaczkę sosem i podawać natychmiast.