Pieczone Poussin / Cornish Hen i słodkie ziemniaki

Pieczona Poussin / Kura Kornwalijska i słodkie ziemniaki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje $3.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 967 kalorii. Mieszanka pieprzu, słodkie ziemniaki o wadze około funta, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Poussin Pieczony, Cytrynowa pieczona poussin z warzywami wiosennymi, oraz Przyprawy pieczone kury kornwalijskie ze słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
To moja prawie normalna, jak w zegarku, sobotnia Kolacja. Uważam, że jest to niezwykle łatwe i relaksujące, ponieważ wszystko, co robię, to zejść na dół, włożyć wszystko do piekarnika, a następnie wrócić do sobotniego wieczornego telewizora w łóżku, aż będzie gotowe-a potem, szczerze mówiąc, z powrotem.
Jeśli ugotuję poussins / Cornish kury na tej samej patelni, co słodkie ziemniaki, pokroić kilka kromek chleba i umieścić 1 pod każdym ptakiem w puszce, tak aby wchłonąć soki i zapobiec ich przesiąkaniu do słodkich ziemniaków, które z kolei uniemożliwiłyby im chrupiące i brązowieje. Ale częściej niż nie, rezygnuję z chleba (można sobie wyobrazić, jak dobrze smakuje później, choć) i po prostu dostać 2 jednorazowe folie pieczenia tace o wielkości puszek brownie każdy i umieścić poussins/ Cornish kury w jednym i słodkie ziemniaki w innym i reuinite na talerzu z odrobiną rukoli i trysk sok z limonki później. Muszę mieć angielską musztardę. Wiem, że to słabość, ale nie jestem skłonny się jej wyrzec.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Ptaki przekładamy na małą blachę do pieczenia lub tacę foliową zalewając 1 łyżką oleju.
Nie obrane słodkie ziemniaki pokroić w 2 1/2-calowe kostki i umieścić je w innej małej puszce lub tacy foliowej.
Drugą łyżkę oleju zalać i posypać przyprawami, a następnie wrzucić wszystko razem, wstrząsając puszką.
Poussins/kury i słodkie ziemniaki gotować w rozgrzanym gorącym piekarniku przez 45 minut.
Kury Poussin/Cornish umieścić na talerzu, z plątaniną rukoli i słodkich ziemniaków obok.
Posypać Maldon / sól koszerna, do smaku, i spryskać sokiem z limonki i iść do niego!