Pieczone pomidory Roma na grzance

Pieczone pomidory Roma na grzance
Pieczone pomidory Romskie na grzance to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Pastor Ryan pieczone pomidory Ricotta Roma, Pieczone pomidory i cebula na grzance, oraz Pieczone pomidory winogronowe, cebula i czosnek na grzance ze świeżą bazylią.

Instrukcje

1
Pomidory pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
2
Lay połówki pocięte bokiem w jednej warstwie w 8-przez 12-calowy owalny lub prostokątny zapiekanka (obręcz powinna być co najmniej 1/2 cala. wyższe niż pomidory).
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
3
W 1 1/2 - do 2-Quart patelni, połączyć cebulę, ocet, cukier, oliwę z oliwek i imbir. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
ImbirImbir
CebulaCebula
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Polać pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
5
Piecz w piekarniku 400 (konwekcja nie jest zalecana), dopóki pomidory nie będą ciemnobrązowe, a sos będzie rumiany i zagęszczony (bąbelki będą duże i błyszczące), około 1 1/4 godziny; pomidory baste z sosem i cebulą około co 15 minut, a następnie częściej, gdy mieszanina zacznie gęstnieć, aby uniknąć przypalenia. Stosować na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ser cytrynowy rozłożyć równo na naoliwionych bokach plasterków tostów z oliwą z oliwek. Ustawić na talerzach i przykryć równo liśćmi rukoli. Łyżka pomidorów i soków równo na plastry tostów.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
PomidorPomidor
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CytrynaCytryna
OliwkiOliwki
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
8
Ser cytrynowy: w robocie kuchennym lub misce połączyć 1/3 szklanki serka śmietankowego (w temperaturze pokojowej), 1/3 szklanki zapakowanego świeżego sera (koziego sera), 2 łyżki mleka i 1 łyżeczkę startej skórki cytrynowej. Wirować lub bić mikserem na średniej prędkości, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Ser KoziSer Kozi
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SerSer
CytrynaCytryna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Tosty z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Lay 8 kromki rustykalnego białego chleba, takich jak zakwas lub ciabatta (o 3 przez 4 w., przeciąć około 1/2 cala. grube) w jednej warstwie w płytkiej patelni 10 na 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały ChlebBiały Chleb
CiabattaCiabatta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w piekarniku 375, aż lekko rumiane na dnie, 5 do 6 protokół. Obrócić plastry i wymieszać równo z około 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Kontynuuj pieczenie, aż złoty kolor i chrupiące, 6 do 8 minut dłużej. Użyj ciepłego lub ostudzić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn