Pieczone pomidory Roma i czosnek

Pieczone pomidory Roma i czosnek
Pieczone pomidory Roma i czosnek może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka liści bazylii, pomidorów romskich, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone pomidory Roma na grzance, Pastor Ryan pieczone pomidory Ricotta Roma, oraz Pieczone Pomidory I Czosnek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połówki pomidorów umieść w płytkim naczyniu do pieczenia, w którym wszystkie zmieszczą się obok siebie. Włożyć całe ząbki czosnku między pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki CałeGoździki Całe
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Na wierzch posmarować oliwą z oliwek i posypać bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BazyliaBazylia
4
Piec przez 35-45 minut, aż pomidory zmiękną i skwierczą na patelni z lekko zwęglonymi brzegami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn