Pieczone-Poblano Guacamole z czosnkiem i pietruszką
Pieczone-Poblano Guacamole z czosnkiem i pietruszką może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka awokado, pieczone chipsy tortilla, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mało kto lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony czosnek, Poblano i Guacamole z czerwonej papryki, Pieczony czosnek, Poblano i czerwona papryka Guacamole z domowymi chipsami Tortilla, oraz Pieczone Poblano & Tomatillo Guacamole.
Instrukcje
Pokrój poblanos na pół wzdłuż i odrzuć nasiona i błony.
Umieść połówki poblano (boki skóry do góry), pomidory i czosnek na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Dusić przez 12 minut lub aż poblanos są czernione, obracając pomidory raz.
Umieść poblanos w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny i zamknij.
Odstawić na 10 minut. Obrać poblanos, pomidory i czosnek.
Umieścić poblanos i ząbki czosnku w robocie kuchennym, i pulsować, aż grubo posiekane.
Połącz mieszaninę poblano, pomidor, awokado, pietruszka, sok i sól w misce.
Posypać serem i rzodkiewkami.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."