Pieczone paczki rybne z sosem cytrynowo-tahini
Pieczone paczki rybne z sosem cytrynowo-tahini to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 15 porcjami. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz gałązki tymianku, pastę tahini, liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura, Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Zapiekane Paczki Rybne Z Brokułami I Kabaczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. cienko pokroić jedną z cytryn na 8 lub tak rundy i odstawić.
Połącz sok z pozostałej cytryny z tahini w małej misce do mieszania. Mieszanina wchłonie się niemal natychmiast w gęstą pastę.
Dodaj 1/3 szklanki wody i ubijaj, aż będzie gładka, dodając więcej wody, aż sos będzie miał konsystencję sosu ranczo. Doprawić do smaku solą.
Umieść dwa 1512 calowe arkusze pergaminu na obramowanej blasze do pieczenia. Złóż każdy arkusz na pół wzdłuż, a następnie ponownie otwórz papier.Ułóż plasterki cytryny po jednej stronie każdego arkusza. Na wierzchu dwie gałązki tymianku, a następnie filety rybne. Rozrzuć szalotkę, cukinię i pomidory koktajlowe (jeśli używasz) wokół ryby. Wszystko obficie doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Złóż pergamin na rybę i zaciskane krawędzie jak ciasto skorupy, aż pakiety są szczelnie zamknięte.
Piec w piekarniku przez 10 minut, aż ryba będzie łuszcząca się i ugotowana. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed otwarciem, a następnie podawać bezpośrednio w opakowaniach.
Dekoruj świeżą pietruszką i top z sosem cytrynowo-tahini.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.