Pieczone Małże
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka Małży littleneck w skorupkach, bagietka chlebowa, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pieczone Małże, Pieczone Małże Oreganata, oraz Pieczone Nadziewane Małże dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wino do wrzenia na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj małże; przykryć i gotować 4 protokół lub do otwarcia muszli.
Usuń małże z patelni, rezerwując płyn do gotowania. Wyrzucić nieotwarte pociski. Odcedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone gazą do średniej miski. Fajne małże. Odrzuć górne pociski.
Umieścić małże, jeszcze w dolnych połówkach skorupy, w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Zwrócić zarezerwowany płyn do gotowania na patelnię; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki (o 3 protokół).
Usuń z ognia; usuń 6 łyżek płynu do gotowania z patelni i zarezerwuj do innego użycia.
Dodać 1 1/2 łyżeczki masła do gotowania płynu na patelni; mieszać, aż masło się rozpuści. Łyżka około 1/2 łyżeczki płynu do gotowania z powrotem do każdej muszli małża.
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub aż drobna okruchy odmierzają około 1/2 szklanki. Boczek gotować na małej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Usunąć boczek z patelni; drobno posiekać.
Dodaj szalotki do kapiących na patelni; smażyć 30 sekund.
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni, mieszając, aż się stopi.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z bułką tartą i boczkiem. Podzielić mieszaninę bułki tartej równomiernie między połówki muszli małży, naciskając mieszaninę delikatnie do muszli. Broil 1 minutę lub do złotego koloru.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.