Zapiekanka Ziemniaczano-Szpinakowa
Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 257 kalorii, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, margarynę, oryginalną smażoną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa, Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i ziołami, oraz Zapiekanka śniadaniowa ziemniaczana, kiełbasa i szpinak.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Podgrzać wodę, 1/2 szklanki zupy i masła do szybkiego wrzenia w rondlu 2-quart.
Zdjąć z ognia. Wymieszać ziemniaki i śmietanę tylko do zwilżenia.
Odstawić na około 1 minutę lub do wchłonięcia płynu. Ubić widelcem, aż będzie gładka.
Szpinak przygotować jako wysuszony na pudełku; dobrze odcedzić. Szpinak wymieszać, pozostałą zupę i połowę cebuli. Naprzemiennie łyżka ubijając łyżki mieszanka ziemniaków i mieszanka szpinaku do nieoczyszczonej zapiekanki 1 1/2-quart. Przeprowadź nóż stołowy przez szpinak i ziemniaki, aby lekko zawirować.
Piec odkryte 20 do 25 minut lub aż gorące i bąbelkowe. Wierzch z pozostałą cebulą.
Piec około 5 minut dłużej lub aż cebula będzie złoty kolor.