Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek
Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1238 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, kury kornijskie, rutabagas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Podobne przepisy to Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek, Grillowane kury z Basmati, suszoną porzeczką i sałatką migdałową, oraz Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym.
Instrukcje
1
Roztopić masło z olejem w bardzo dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj rutabagas i następne 4 składniki; smażyć, aż warzywa są karmelizowane i miękkie, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać kasztany, czosnek i tymianek; smażyć 5 minut. Obficie doprawić solą i pieprzem. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, aż do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
KASZTANY JADALNE
Brukiew
1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1
Wymieszaj 1/4 szklanki tymianku, szalotki, olej, skórkę pomarańczową, czosnek i zmiażdżone jagody jałowca w małej misce do marynaty. Zalać kury marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Skórka Pomarańczowa
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Kury posypać solą i pieprzem. Patelnię szczelnie przykryć folią. Pieczeń, aż kury są gotowane przez i soki uruchomić jasne, gdy uda są przekłute widelcem, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Do małego rondla wlać soki z kur, dodać suszone porzeczki i pozostałą 1 łyżkę tymianku. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, około 5 minut (sos będzie cienki). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszone Porzeczki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Tymczasem, kury broil aż lekko rumiane, obserwując uważnie, aby uniknąć spalania, o 4 protokół.
9
Na każdym talerzu umieścić po 1 kurze pół. Podziel karmelizowane warzywa między talerze. Łyżka sosu na kury i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego