Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek

Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek
Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1238 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, kury kornijskie, rutabagas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Podobne przepisy to Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek, Grillowane kury z Basmati, suszoną porzeczką i sałatką migdałową, oraz Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym.

Instrukcje

1
Roztopić masło z olejem w bardzo dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj rutabagas i następne 4 składniki; smażyć, aż warzywa są karmelizowane i miękkie, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać kasztany, czosnek i tymianek; smażyć 5 minut. Obficie doprawić solą i pieprzem. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, aż do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
BrukiewBrukiew
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1
Wymieszaj 1/4 szklanki tymianku, szalotki, olej, skórkę pomarańczową, czosnek i zmiażdżone jagody jałowca w małej misce do marynaty. Zalać kury marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Kury umieścić w dużej patelni do pieczenia; przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Wlać 1 1/2 szklanki bulionu na patelnię z kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Kury posypać solą i pieprzem. Patelnię szczelnie przykryć folią. Pieczeń, aż kury są gotowane przez i soki uruchomić jasne, gdy uda są przekłute widelcem, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wyjąć z piekarnika. Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Do małego rondla wlać soki z kur, dodać suszone porzeczki i pozostałą 1 łyżkę tymianku. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, około 5 minut (sos będzie cienki). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Tymczasem, kury broil aż lekko rumiane, obserwując uważnie, aby uniknąć spalania, o 4 protokół.
9
Na każdym talerzu umieścić po 1 kurze pół. Podziel karmelizowane warzywa między talerze. Łyżka sosu na kury i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

3(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento2largesmarchew obrana, pokrojona w kostkę 1/3 cala (ok. 2 szklanki)marchew obrana, pokrojona w kostkę 1/3 cala (ok. 2 szklanki)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkę (ok. 4 łodygi)seler pokrojony w kostkę (ok. 4 łodygi)411Orzechy dowolne (posiekane)całe pieczone obrane kasztany, połówkicałe pieczone obrane kasztany, połówki2kilogramyKury dziczyzny, rozmrożone, jeśli zamrożone, pokrojone wzdłuż na pół, opłukane, poklepane na suchoKury dziczyzny, rozmrożone, jeśli zamrożone, pokrojone wzdłuż na pół, opłukane, poklepane na sucho596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone porzeczkisuszone porzeczki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jagody jałowca, * kruszone w moździerzu z tłuczkiemjagody jałowca, * kruszone w moździerzu z tłuczkiem3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża cebula, grubo posiekana (oduża cebula, grubo posiekana (o2(zima)drobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa2largespasternak, obrany, pokrojony w kostkę 1/3 cala (ok. 1 1/2 szklanki)pasternak, obrany, pokrojony w kostkę 1/3 cala (ok. 1 1/2 szklanki)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrutabagas, obrane, pokroić w kostkę 1/3 cala (około 3 szklanki)rutabagas, obrane, pokroić w kostkę 1/3 cala (około 3 szklanki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana szalotkaposiekana szalotka21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa, obrana, pokrojona w kostkę 1/3 cala (ok. 2 1/2 szklanki)rzepa, obrana, pokrojona w kostkę 1/3 cala (ok. 2 1/2 szklanki)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn