Pieczone krewetki z sosem Romesco
Pieczone krewetki z sosem Romesco to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.74 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać pieczoną paprykę, chrupiący chleb, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Krewetki z sosem Romesco, Szaszłyki krewetkowe z sosem Romesco, oraz Grillowane krewetki z sosem Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.Ułóż pomidor, czosnek, chleb, i migdały na blasze do pieczenia i piecz, aż chleb i migdały są lekko tosty, o 5 do 7 protokół.
Prażone składniki przełożyć do robota kuchennego lub blendera i pulsować, Aby grubo posiekać. (Wytrzyj blachę papierowym ręcznikiem i odstaw do ostygnięcia.)
Dodaj pieczoną czerwoną paprykę, ocet, oliwę z oliwek, sól, i papryka i pulse ponownie, aż dobrze połączone i stosunkowo gładkie.
Połączyć krewetki i oleju w dużej misce, sezon z solą i pieprzem, i wrzucić aż równomiernie powlekane.
Umieść krewetki na ostudzonej blasze do pieczenia w równej warstwie i smażyć, aż nieprzezroczyste i gotowane przez, o 6 do 8 protokół.
Podajemy pieczone krewetki z sosem.Parowanie napojów: Can ràfols dels Caus "Gran Caus" Blanco Penedès, Hiszpania. Romesco to kataloński sos, więc dlaczego nie zachować wina Regionalnego z mieszanką białych winogron z tego obszaru? Winogrona te są wykorzystywane głównie do produkcji cava, hiszpańskiego wina musującego, ale ten Gran Caus jest jeszcze biały, a jego heft będzie w stanie wspierać skoncentrowany, gęsty romesco. Ale jego lekki kwas i nuty mineralne, melon i cytrusy sprawiają, że świetnie pasuje do krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.