Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami

Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami
Pieczone karczochy z Gorgonzolan i ziół może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, śmietana, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tacka-pieczone karczochy z migdałami, bułką tartą i ziołami, Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami, oraz Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami I Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Trim karczochy odcinając górną 1-cal lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wytnij łodygę blisko podstawy karczocha, aby karczoch mógł usiąść prosto i usunąć niektóre dolne liście. Za pomocą nożyc kuchennych przyciąć ostre punkty z pozostałych zewnętrznych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4
Dodać karczochy do wrzącej wody. Połowę cytryny i wycisnąć sok do wrzącej wody. Wrzuć cytryny. Gotować karczochy do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Odcedzić karczochy i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
W międzyczasie w małej misce wymieszaj gorgonzolę, śmietanę, tymianek, 2 łyżeczki natki pietruszki, czosnek, sól i pieprz. W innej małej misce wymieszać razem bułkę tartą i pozostałą 1 łyżkę natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
GorgonzolaGorgonzola
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Usuń dławik centralny karczochów za pomocą małej łyżki. Dodać mieszaninę serową do środka karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
9
Umieść karczochy w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
10
Posypać mieszaninę okruchów chleba na szczycie karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
11
Skropić wierzchołki karczochów oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
12
Piec, aż karczochy są podgrzewane przez, ser topi się, a bułka tarta są chrupiące i złociste, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Przenieść karczochy do naczynia i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn