Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami

Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami
Pieczone karczochy z Gorgonzolan i ziół może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, śmietana, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tacka-pieczone karczochy z migdałami, bułką tartą i ziołami, Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami, oraz Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami I Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Trim karczochy odcinając górną 1-cal lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wytnij łodygę blisko podstawy karczocha, aby karczoch mógł usiąść prosto i usunąć niektóre dolne liście. Za pomocą nożyc kuchennych przyciąć ostre punkty z pozostałych zewnętrznych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4
Dodać karczochy do wrzącej wody. Połowę cytryny i wycisnąć sok do wrzącej wody. Wrzuć cytryny. Gotować karczochy do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Odcedzić karczochy i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
W międzyczasie w małej misce wymieszaj gorgonzolę, śmietanę, tymianek, 2 łyżeczki natki pietruszki, czosnek, sól i pieprz. W innej małej misce wymieszać razem bułkę tartą i pozostałą 1 łyżkę natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
GorgonzolaGorgonzola
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Usuń dławik centralny karczochów za pomocą małej łyżki. Dodać mieszaninę serową do środka karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
9
Umieść karczochy w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
10
Posypać mieszaninę okruchów chleba na szczycie karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
11
Skropić wierzchołki karczochów oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12
Piec, aż karczochy są podgrzewane przez, ser topi się, a bułka tarta są chrupiące i złociste, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Przenieść karczochy do naczynia i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn