Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami

Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami
Pieczone karczochy z Gorgonzolan i ziół może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, śmietana, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tacka-pieczone karczochy z migdałami, bułką tartą i ziołami, Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami, oraz Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami I Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Trim karczochy odcinając górną 1-cal lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wytnij łodygę blisko podstawy karczocha, aby karczoch mógł usiąść prosto i usunąć niektóre dolne liście. Za pomocą nożyc kuchennych przyciąć ostre punkty z pozostałych zewnętrznych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4
Dodać karczochy do wrzącej wody. Połowę cytryny i wycisnąć sok do wrzącej wody. Wrzuć cytryny. Gotować karczochy do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Odcedzić karczochy i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
W międzyczasie w małej misce wymieszaj gorgonzolę, śmietanę, tymianek, 2 łyżeczki natki pietruszki, czosnek, sól i pieprz. W innej małej misce wymieszać razem bułkę tartą i pozostałą 1 łyżkę natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
GorgonzolaGorgonzola
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Usuń dławik centralny karczochów za pomocą małej łyżki. Dodać mieszaninę serową do środka karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
9
Umieść karczochy w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
10
Posypać mieszaninę okruchów chleba na szczycie karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
11
Skropić wierzchołki karczochów oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12
Piec, aż karczochy są podgrzewane przez, ser topi się, a bułka tarta są chrupiące i złociste, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Przenieść karczochy do naczynia i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn