Pieczone jajka i pieczarki w Chrupkach z szynki

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, Pieczone jajka i grzyby w Chrupkach z szynki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 320 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Mieszanka soli, świeży estragon, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone jajka i pieczarki w Chrupkach z szynki, Pieczone jajka z pieczarkami, cheddarem i szynką, oraz Zupa z kalafiora wędzonego z grzybami i chrupkami z szynki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. przygotuj grzyby: gotować grzyby i szalotka na maśle z solą i pieprzem na dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż grzyby będą miękkie i ciecz wydzielają odparowuje, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z creme fraîche i estragonem.Złożyć i piec: Dopasuj 1 plasterek szynki do każdej z 12 lekko naoliwionych filiżanek do muffinek (końce przykleją się i powieszą nad krawędziami filiżanek). Pieczarki podzielić na filiżanki i rozbić na każde 1 jajko.
Piec w środku piekarnika, aż białka są gotowane, ale żółtka są nadal ciekłe, około 15 minut. Jajka przyprawiamy solą i pieprzem i ostrożnie wyjmujemy (z szynką) z kubków na muffinki, używając 2 łyżek lub małych szpatułek.Uwaga kucharzy: jajka w tym przepisie nie są w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.