Pieczone jabłka z jogurtem cynamonowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz jabłka i kremowy jogurt cynamonowy, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Jogurt Grecki Cynamon Roll Donuts, Pieczone jabłka z jogurtem i granolą, oraz Jabłka Pieczone Cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Każde jabłko przeciąć na pół wzdłuż; zebrać nasiona i rdzenie.
Łyżka około 1 łyżki jogurtu do każdego z jabłek.
Posypać gałką muszkatołową.
Umieścić wypełnione jabłka w ungreased 13x9-inch (3-quart) naczyniu do pieczenia.
Wlać wodę do naczynia do pieczenia, aż do połowy pełna.
Piec 30 do 40 minut lub aż jabłka będą miękkie. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Wierzch każde jabłko z połową prawoślazu. Jabłka Broil z wierzchołkami pianki 4 do 6 cali od ciepła o 30 sekund lub aż pianki są złotobrązowe.