Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i pistacjami
Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i pistacjami mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Jeśli masz 3-mniej tłuszczu serek, miód, ser gorgonzola, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pieczona dynia z pistacjami i gorgonzolą, Pieczone gruszki z Brie i pistacjami, oraz Gorgonzola Dolce z prażonymi gruszkami i przyprawionymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gruszki obieramy i rdzeniujemy.
Każdą gruszkę przeciąć na pół wzdłuż.
Połówki gruszki, ścięte boki w dół, na patelni z galaretką pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w 450 przez 30 minut lub do miękkości i lekko rumiane.
Podczas gruszki piec, doprowadzić ocet balsamiczny na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu; gotować 4 do 5 minut lub aż zredukowane do 1 1/2 łyżki.
Połącz ser śmietankowy, ser Gorgonzola, 1 łyżeczkę miodu i sól; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ułóż ciepłe połówki gruszki, pokrój boki w górę, na poszczególnych talerzach deserowych. Łyżka około 1 łyżki masy serowej do środka każdej połowy gruszki i skropić każdą gruszkę 3/4 łyżeczki syropu balsamicznego i 1/2 łyżeczki miodu.
Na każdą porcję posypać 1 łyżeczką pistacji.