Pieczone gruszki i lody
Pieczone gruszki i lody to przepis bezglutenowy na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 299 kalorii , 4 g białka i 19 g tłuszczu . Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup masło, połówki gruszek w syropie, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest idealny na lato . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Gruszki waniliowe z lodami imbirowymi , Jak zrobić lody bez maszynki do lodów i Zupa kasztanowa i grzybowa z kremem parmezanowym i gruszkami, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Wyłóż masło na dno płytkiego naczynia do pieczenia.
Z każdej puszki gruszek odcedź 3/4 płynu – powinny pozostać wilgotne, ale nie pływać w syropie.
Dodaj gruszki do potrawy i dopraw skórką z cytryny, gałką muszkatołową i kandyzowanym imbirem, po czym piecz przez 20 minut.
Podawaj ciepłe gruszki z gałkami lodów waniliowych na wierzchu, udekorowane skórką cytryny.