Pieczone figi ze świeżą ricottą

Pieczone figi ze świeżą ricottą
Pieczone figi ze świeżym Ricottanem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 21g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka greckiego jogurtu, miodu, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Millefeuille ze świeżych figi i ricotty, Millefeuille Ze Świeżych Figi I Ricotty, oraz Ricotta Ze Świeżymi Figami I Słodkimi Migdałami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Umieść figi, pokrój bok do góry, w naczyniu do pieczenia. Roztopić masło w małym rondlu na małym ogniu i ubić miód, cynamon i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Skropić gorące masło miodowe na fig i piec w piekarniku, aż bardzo miękkie, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MiodoweMasło Miodowe
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
5
Podzielić świeżą ricottę lub jogurt beztłuszczowy między 4 Dania i top z ciepłymi figami i sosem. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt Bez TłuszczuJogurt Bez Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
6
Uwaga kucharza: te gorące figi są naprawdę świetne nad mieszanymi zieleniami lub nawet na opiekanej bagietce jako crostini!
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
BagietkaBagietka
CrostiniCrostini
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn