Pieczone figi i kozi ser z radicchio
Przepis pieczone figi i kozi ser z radicchio mogą być wykonane w około 35 minut. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 6 i kosztuje $2.99 za porcję. Ta przystawka ma 380 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. 66 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu balsamicznego, kawałki orzecha włoskiego, koziego sera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Świeży kozi ser i sałatka Radicchio z figami, Pieczony Kozi Ser Z Karmelizowaną Cebulą I Figami Mission, oraz Pieczone całe figi z kozim serem i galaretką żurawinowo-szałwiową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Chyba że blacha do pieczenia jest nieprzywierająca, wyłożyć ją folią, a następnie lekko posmarować folią olejem.
Pokrój figi na ćwiartki, od góry prawie do podstawy i ułóż na folii. Pokrój kozi ser i ułóż na środku fig.
Piec przez 10-15 minut, aż ser topi się i zabarwiony na brązowo.
W międzyczasie wymieszać składniki dressingu z odrobiną przypraw. Umieść kilka dobrych liści radicchio na każdym talerzu.
Figi wyjąć z piekarnika i ułożyć na liściach. Orzechy włoskie rozsypać na wierzchu.
Skropić opatrunkiem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.