Pieczone Ciasto Z Wiśniami
Pieczone ciasta wiśniowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier demerara, lodowatą wodę, lodowatą wódkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cherry Jam Hand Pie, Cherry Hand Pie, oraz Cherry Hand Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1/2 szklanki masła pokroić w drobną kostkę; masło schłodzić i pastę migdałową 15 minut. Mąkę wymieszać z solą.
Masło i pastę migdałową pokroić w mieszankę mąki blenderem do ciasta, aż będzie przypominać mały groszek. Stopniowo wymieszać wódkę i 1/4 szklanki lodowatej wody widelcem, mieszając tylko do momentu, gdy ciasto zacznie tworzyć kulkę i pozostawia boki miski, dodając do 1 łyżki. więcej wody w razie potrzeby.
Umieścić ciasto na folii; kształt do płaskiego dysku.
Ciasto podzielić na 12 porcji. Kształt każdy w piłkę. Spłaszczyć każdy w 3-calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni; przetoczyć się w 5-calowy okrąg. Ułóż okręgi między warstwami folii lub papieru woskowego. Przykryj stos folią; schładzaj od 2 do 24 godzin.
Rozłóż mrożone wiśnie w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; posypać 4 łyżkami. Cukier Demerara.
Piec 25 minut lub aż sok zacznie gęstnieć, mieszając co 10 minut.
Wyjąć z piekarnika; natychmiast zeskrobać wiśnie i sok do miski, za pomocą gumowej szpatułki. Wymieszać suszone wiśnie i kolejne 3 składniki; przykryć folią. Całkowicie schłodzić (45 minut).
Praca z 1 kółkiem na raz, łyżka 1 czubata łyżka. mieszanka wiśniowa do środka każdego okręgu ciasta; złożyć ciasto na nadzieniu. Docisnąć krawędzie wraz z widelcem do uszczelnienia.
Umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Ubić razem jajko i 1 łyżkę. woda.
Placki posmarować mieszanką jajeczną.
Na wierzchu każdego ciasta pokroić od 1 do 2 plastrów; posypać pozostałym cukrem Demerara.
Piec w temperaturze 425 przez 15 do 20 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu i ostudzić 15 minut.