Pieczone Chipsy Tortilla
Pieczone chipsy Tortilla może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz chili w proszku, olej roślinny, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 34%. Podobne przepisy to Pieczone Chipsy Tortilla, Pieczone Kukurydziane Chipsy Tortilla, oraz Guacamole I Pieczone Chipsy Tortilla.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Potnij każdą tortillę na 8 klinów o rozmiarach chipów i ułóż kliny w jednej warstwie na arkuszu ciastek.
W mister, połączyć olej i sok z limonki.
Dobrze wymieszać i spryskać każdy klin tortilli, aż będzie lekko wilgotny.
Połączyć kminek, chili w proszku i sól w małej misce i posypać chipsy.
Piec około 7 minut. Obróć patelnię i piec przez kolejne 8 protokół lub aż chipsy są chrupiące, ale nie zbyt brązowy.
Podawać z salsami, przybraniami lub guacamole.