Pieczone chipsy Pita ze Zwęglonym dipem trzy cebulowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczone chipsy Pita ze Zwęglonym dipem trzy cebula spróbować. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 7G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos worcestershire, oliwa z oliwek, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita, Karmelizowany Dip cebulowy podany z chipsami Pita, oraz Wszystko Pieczone Chipsy Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Oliwę z oliwek, 1/2 łyżki soli, wędzoną paprykę, czosnek w proszku i pieprz połączyć w małej misce.
Posmaruj przyprawiony olej na pierwszej pita, ułóż kolejną pita na wierzchu i powtarzaj, aż będziesz miał 3 pitas. Powtarzam, robimy drugi stos.
Użyj noża, aby przeciąć stos na 8 klinów. Powtórz z drugim stosem. Ułóż chipsy w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec przez 10 minut. Flip i piec, aż złoty i tosty, Inny 2 do 3 protokół.
Posyp chipsy pozostałą 1/2 łyżką soli, jak tylko wyjmiesz je z piekarnika.
Podawać ze Zwęglonym dipem trzy cebulowym.
Cebulę pokroić na 4 kliny.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Posmaruj szalotki i cebulę oliwą z oliwek. Grill, dopóki nie zmiękną, a na zewnątrz jest zwęglona, o 5 minut na szalotki i 10 minut na cebuli. Posiekać szalotki i pokroić cebulę bardzo cienkie. Włóż do miski.
Dodać śmietanę, mascarpone, Worcestershire, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypiorek i ostry sos i wymieszać. Schłodzić przez co najmniej 30 minut przed podaniem.