Pieczone Brokuły Bagna Cauda
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać palone brokuły Bagna Caudan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 215 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Brokuły Pieczone Bagna Cauda, Broccoli Bagna Càuda, oraz Brokuły Z Bagna Cauda.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246° i ułóż stojak na środku.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku podczas ogrzewania.Przyciąć około 1 cal od macierzystych końców brokułów. Używając obieraczki do warzyw, oderwij drewnianą zewnętrzną warstwę łodyg. Połówki brokułów wzdłuż przez łodygę i różyczki. Obróć kawałki tak, aby były cięte z boku w dół, a następnie pokrój je wzdłuż przez łodygę i różyczki na kawałki o szerokości od 1/2 do 3/4 cala.
Pokrój te kawałki w poprzek na 2-calowe kawałki.
Brokuły umieścić w dużej misce i odstawić na bok.
Umieść olej w małym rondlu i podgrzać na małym ogniu, aż tylko ogrzeje się przez, O 2 protokół.
Dodać anchois i czosnek, mieszać do połączenia, i gotować, aż czosnek zmięknie, ale nie rumiane i anchois są pachnące, o 5 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj z płatkami czerwonej papryki; przenieś mieszaninę olejowo-anchois do małej żaroodpornej miski. Gdy ciała stałe opadną do dna, przechyl miseczkę (uważając, aby nie zakłócić ciał stałych), usuń 2 łyżki oleju i opryskaj nim zarezerwowane brokuły. Odstawić pozostałą mieszaninę olej-sardela.
Brokuły posypać solą i pieprzem i wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Wyjmij gorącą blachę z piekarnika i rozłóż brokuły w równej warstwie. Piecz, aż brzegi zaczną brązowieć, o 10 protokół. Używając płaskiej metalowej szpatułki, wymieszaj brokuły, zeskrobując je z patelni i rozprowadź z powrotem na równą warstwę. Kontynuuj pieczenie, aż będzie po prostu miękki po przekłuciu nożem, o 5 do 10 minut więcej.
Przenieść brokuły do dużej miski, dodać pozostałą mieszaninę olej-sardela (w tym stałych), i wrzucić do połączenia.
Podawać z cytrynowymi klinami, jeśli używasz.