Pieczone Brokuły Bagna Cauda

Pieczone Brokuły Bagna Cauda
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać palone brokuły Bagna Caudan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 215 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Brokuły Pieczone Bagna Cauda, Broccoli Bagna Càuda, oraz Brokuły Z Bagna Cauda.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 246° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku podczas ogrzewania.Przyciąć około 1 cal od macierzystych końców brokułów. Używając obieraczki do warzyw, oderwij drewnianą zewnętrzną warstwę łodyg. Połówki brokułów wzdłuż przez łodygę i różyczki. Obróć kawałki tak, aby były cięte z boku w dół, a następnie pokrój je wzdłuż przez łodygę i różyczki na kawałki o szerokości od 1/2 do 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BrokułyBrokuły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Pokrój te kawałki w poprzek na 2-calowe kawałki.
4
Brokuły umieścić w dużej misce i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść olej w małym rondlu i podgrzać na małym ogniu, aż tylko ogrzeje się przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać anchois i czosnek, mieszać do połączenia, i gotować, aż czosnek zmięknie, ale nie rumiane i anchois są pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
7
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj z płatkami czerwonej papryki; przenieś mieszaninę olejowo-anchois do małej żaroodpornej miski. Gdy ciała stałe opadną do dna, przechyl miseczkę (uważając, aby nie zakłócić ciał stałych), usuń 2 łyżki oleju i opryskaj nim zarezerwowane brokuły. Odstawić pozostałą mieszaninę olej-sardela.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
BrokułyBrokuły
SardeleSardele
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
8
Brokuły posypać solą i pieprzem i wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BrokułyBrokuły
9
Wyjmij gorącą blachę z piekarnika i rozłóż brokuły w równej warstwie. Piecz, aż brzegi zaczną brązowieć, o 10 protokół. Używając płaskiej metalowej szpatułki, wymieszaj brokuły, zeskrobując je z patelni i rozprowadź z powrotem na równą warstwę. Kontynuuj pieczenie, aż będzie po prostu miękki po przekłuciu nożem, o 5 do 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Przenieść brokuły do dużej miski, dodać pozostałą mieszaninę olej-sardela (w tym stałych), i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
SardeleSardele
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Podawać z cytrynowymi klinami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia83
Magazyn