Pieczone Branzino z cytrynami
Pieczone Branzino z cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 9,72 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 650 kalorii, 69g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pancettę, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone Na Patelni Całe Branzino, Całe Branzino pieczone w soli, oraz Pieczone Branzino z cytryną.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika w dolnej 1/3 piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Na małej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż brązowy i chrupiące, o 8 do 10 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
Połóż kawałek folii o dużej wytrzymałości na blasze do pieczenia. Spryskaj folię sprayem do gotowania oleju roślinnego.
Filety rybne układamy w jednej warstwie skórki na folii i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W małej misce wymieszaj skórkę z cytryny, liście kopru włoskiego i tymianek. Łyżka mieszanki nad rybą. Ułożyć plastry cytryny i kopru włoskiego na wierzchu ryby i posypać gotowaną pancettą.
Połóż kolejny kawałek folii na górze i zaciskaj krawędzie obu kawałków, tworząc pakiet. Piecz, aż miąższ będzie łuszczący się i ugotowany, około 25 do 30 minut.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i odstawić na 5 minut. Ostrożnie zdjąć górną część folii.
Ugotowane plastry cytryny i koper włoski układamy na półmisku. Ostrożnie przełożyć rybę na talerz na wierzchu kopru włoskiego i plasterków cytryny.
Udekorować natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.