Pieczone Bakłażany Lasagne

Pieczone Bakłażany Lasagne
Przepis pieczony bakłażan lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 45 minut. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, sól, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Pieczone Bakłażany Lasagne, Pieczony Bakłażan I Portobello Lasagne Z Grzybami, oraz Lasagne z pieczonym bakłażanem-Ricotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić plastry bakłażana na stojaku z drutu; posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
3
Odstawić, aż jakiś płyn zacznie beading na plastry, o 20 protokół. Sól spłukać plastry bakłażana i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
4
Posmaruj oliwę z oliwek po obu stronach każdego plastra. Ułóż plastry bakłażana na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut. Flip plastry bakłażana i kontynuować pieczenie, aż plastry będą miękkie i lekko rumiane, 15 do 20 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Usuń bakłażan z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W misce wymieszaj ser ricotta, mieszankę włoskich serów, jajko, czosnek, oregano, tymianek i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser WłoskiSer Włoski
Ser RicottaSer Ricotta
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Line a 9-calowa patelnia kwadratowa z folią aluminiową. Płaszcz dno patelni z około 1/2 szklanki sosu pomidorowego; top z 1/2 plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Warstw plastry bakłażana z 1/2 szpinaku, 1/2 mieszanki ricotta i 1/2 pozostałego sosu pomidorowego. Kontynuuj układanie warstw z pozostałymi składnikami, kończąc na sosie. Top z plasterkami mozzarelli. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
10
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Usunąć folię aluminiową i kontynuować pieczenie, aż ser będzie brązowy i bulgotanie, 5 do 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn