Pieczona zupa z dyni i surowej marchwi

Pieczona zupa z dyni i surowej marchwi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i cała zupa 30? Pieczone Squash i surowa zupa marchewkowa może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.1 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 921 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok z marchwi, nasiona squasha, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona marchewka i dyni Cannelloni, Schłodzona zupa z dyni i marchwi, oraz Zupa Z Squasha, Marchewki I Makaronu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika na górną pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 191°. połówki kabaczka zalać 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową z wyciętą stroną do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Umieścić ząbek czosnku i gałązkę tymianku w każdym zagłębieniu nasion. Pieczeń, aż całkowicie miękkie i lekko zbrązowieje w miejscach, o 1 godzinę łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Wyrzucić tymianek i ostrożnie zeskrobać miąższ ze skóry. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
W międzyczasie podgrzej jeszcze 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż całkowicie miękkie i lekko rumiane, o 15 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać ugotowany miąższ squasha wraz z ząbkami czosnku. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
8
Dodaj sok z marchwi i wystarczająco dużo wody, aby zanurzyć wszystko. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Przełożyć zupę do blendera (w razie potrzeby pracować w dwóch partiach). Uruchom blender i powoli zwiększ prędkość do wysokiej. Po uruchomieniu blendera powoli skropić pozostałą oliwą z oliwek. Kontynuuj mieszanie, aż będzie całkowicie gładka i kremowa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Podgrzać zupę, aż się ugotuje i podawać natychmiast, przyozdabiając dodatkową oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posiekaną natką pietruszki, prażonymi pestkami dyni lub dyni oraz grzankami skropionymi oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
GrzankiGrzanki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn