Pieczona zupa z dyni i surowej marchwi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i cała zupa 30? Pieczone Squash i surowa zupa marchewkowa może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.1 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 921 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok z marchwi, nasiona squasha, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona marchewka i dyni Cannelloni, Schłodzona zupa z dyni i marchwi, oraz Zupa Z Squasha, Marchewki I Makaronu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na górną pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 191°. połówki kabaczka zalać 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową z wyciętą stroną do góry.
Umieścić ząbek czosnku i gałązkę tymianku w każdym zagłębieniu nasion. Pieczeń, aż całkowicie miękkie i lekko zbrązowieje w miejscach, o 1 godzinę łącznie.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Wyrzucić tymianek i ostrożnie zeskrobać miąższ ze skóry. Wyrzucić skórę.
W międzyczasie podgrzej jeszcze 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż całkowicie miękkie i lekko rumiane, o 15 minut w sumie.
Dodać ugotowany miąższ squasha wraz z ząbkami czosnku. Wymieszać, aby połączyć.
Dodaj sok z marchwi i wystarczająco dużo wody, aby zanurzyć wszystko. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
Przełożyć zupę do blendera (w razie potrzeby pracować w dwóch partiach). Uruchom blender i powoli zwiększ prędkość do wysokiej. Po uruchomieniu blendera powoli skropić pozostałą oliwą z oliwek. Kontynuuj mieszanie, aż będzie całkowicie gładka i kremowa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podgrzać zupę, aż się ugotuje i podawać natychmiast, przyozdabiając dodatkową oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posiekaną natką pietruszki, prażonymi pestkami dyni lub dyni oraz grzankami skropionymi oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.