Pieczona Zupa pomidorowo-Harissa z grzankami oliwkowymi

Pieczona Zupa pomidorowo-Harissa z grzankami oliwkowymi
Pieczone pomidory - zupa Harissa z grzankami oliwkowymi to Wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, bulion warzywny, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ognisty Pieczony Pomidor Harissa, Zapiekane szparagi i tosty pomidorowe z musztardą Aioli, oraz Rustykalna zupa pomidorowa z serowymi grzankami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować zupę, ułóż pomidory, pokrój boki w górę, 2 ząbki czosnku, plastry cebuli i paprykę na pół na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
GalaretkaGalaretka
CebulaCebula
RolkaRolka
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec w temperaturze 425 przez 1 godzinę i 10 minut lub do złotego koloru. Super. Posiekaj pomidory, cebulę i paprykę. Odstawiamy 1/3 szklanki posiekanej cebuli na grzanki. Wycisnąć ząbki czosnku, aby wydobyć miąższ; wyrzucić Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj pozostałą posiekaną cebulę, paprykę, kminek i kolendrę; gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
KolendraKolendra
KminekKminek
CebulaCebula
6
Dodaj harissa i paprykę; gotować 2 protokół. Wymieszać pomidory, miąższ czosnku, bulion, wodę i 1/2 łyżeczki tymianku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
HarissaHarissa
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
BulionBulion
TymianekTymianek
WodaWoda
7
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Wymieszaj sok z cytryny, sól i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
8
Umieścić połowę mieszaniny pomidorów w blenderze i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać do miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Aby przygotować tosty, przetrzyj ścięte boki połowicznego ząbka czosnku po jednej stronie każdej kromki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
ChlebChleb
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
11
Połącz 1/3 szklanki posiekanej cebuli, oliwki, natkę pietruszki, ocet i 1/8 łyżeczki tymianku. Każdą kromkę chleba wymieszać z około 1 łyżką oliwy. Chochla około 1/2 szklanki zupy do każdej z 8 misek. Top każdej porcji z 1 łyżeczką jogurtu; podawać z 1 tosty z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
OliwkiOliwki
JogurtJogurt
ChlebChleb
CebulaCebula
TymianekTymianek
TostyTosty
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn