Pieczona Zupa pomidorowo-Harissa z grzankami oliwkowymi
Pieczone pomidory - zupa Harissa z grzankami oliwkowymi to Wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, bulion warzywny, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ognisty Pieczony Pomidor Harissa, Zapiekane szparagi i tosty pomidorowe z musztardą Aioli, oraz Rustykalna zupa pomidorowa z serowymi grzankami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować zupę, ułóż pomidory, pokrój boki w górę, 2 ząbki czosnku, plastry cebuli i paprykę na pół na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Całe Ząbki Czosnku
Papryka
Pomidor
Galaretka
Cebula
Rolka
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Piec w temperaturze 425 przez 1 godzinę i 10 minut lub do złotego koloru. Super. Posiekaj pomidory, cebulę i paprykę. Odstawiamy 1/3 szklanki posiekanej cebuli na grzanki. Wycisnąć ząbki czosnku, aby wydobyć miąższ; wyrzucić Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Papryka
Pomidor
Ekstrakt
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
5
Dodaj pozostałą posiekaną cebulę, paprykę, kminek i kolendrę; gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Kolendra
Kminek
Cebula
6
Dodaj harissa i paprykę; gotować 2 protokół. Wymieszać pomidory, miąższ czosnku, bulion, wodę i 1/2 łyżeczki tymianku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Harissa
Papryka
Czosnek
Bulion
Tymianek
Woda
7
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Wymieszaj sok z cytryny, sól i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Sok Z Cytryny
Sól
8
Umieścić połowę mieszaniny pomidorów w blenderze i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać do miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Aby przygotować tosty, przetrzyj ścięte boki połowicznego ząbka czosnku po jednej stronie każdej kromki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Chleb
Sucha Przyprawa Rub
11
Połącz 1/3 szklanki posiekanej cebuli, oliwki, natkę pietruszki, ocet i 1/8 łyżeczki tymianku. Każdą kromkę chleba wymieszać z około 1 łyżką oliwy. Chochla około 1/2 szklanki zupy do każdej z 8 misek. Top każdej porcji z 1 łyżeczką jogurtu; podawać z 1 tosty z oliwek.