Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos
Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 674 kalorii, 111g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.02 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka piersi z indyka, masło, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy, Toskańska pierś z indyka z sosem szałwiowym, oraz Cytrusowo-szałwiowa Pieczona pierś indyka z sosem: mały tłum dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 450 F.
Indyka ułożyć na patelni. Za pomocą palców oddziel skórę luźno od mięsa. Rozprowadź 15 liści szałwii i masło pod skórą. Natrzeć skórę olejem i posypać solą. Piec 60 do 75 minut lub do momentu, gdy termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 170 F.
Łyżka 2 łyżki tłuszczu z patelni do małego rondla i dodać bulion z kurczaka, musztardę i pozostałe liście szałwii. Dusić przez 5 minut. W małej filiżance ubijamy mąkę i wodę, aż będzie gładka, a następnie mieszamy do rondla. Dusić, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, około 1 minuty. Rezerwy 1 1/4 szklanki sosu do innego użytku.
Pokrój jedną pierś na pół w plasterki i podawaj z sosem. Drugą połowę piersi pokroić w plasterki i zamrozić do późniejszego użycia. Usuń wszystkie pozostałe mięso z tuszy; przechowywać w lodówce.