Pieczona wołowina z chili
Chili Beef Bake to amerykański przepis na 8 osób. To danie główne ma 648 kalorii , 33 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Za 1,84 dolara za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Super Bowl . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką fasolę pinto, sól, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Podobne przepisy toChili and Garlic Spiced Beef and Broccoli Stir Fry , Easy Beef and Bean Chili i Slow Cooked Beef Chili .
Instrukcje
Na patelni zrumień wołowinę, odcedź.
Dodaj cebulę i czosnek; smaż, aż zmiękną.
Zdjąć z ognia, dodać chili w proszku, sól i pieprz.
Umieść sześć tortilli w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali, lekko na siebie nakładając. Na wierzch nałóż połowę mieszanki mięsnej.
Wyłóż warstwę fasoli, pozostałej części mieszanki mięsnej, sera i pozostałych tortilli.
Wymieszaj zupę z pomidorami; zalej nią tortille (naczynie powinno być pełne).
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe i bulgoczące.