Pieczona w soli noga jagnięcina z oliwą z oliwek ziemniaki

Pieczona w soli noga jagnięcina z oliwą z oliwek ziemniaki
Pieczona w soli noga jagnięcina z oliwą z oliwek ziemniaki to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 38g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści lawendy, pieprzu, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki na ognisku " z oliwą z oliwek i solą morską @LandOLakesKtchn, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Ziemniaki Pieczone Z Solą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Na dużej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Przełożyć do średniego naczynia do pieczenia. Doprawić pieprzem; odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
5
W międzyczasie, w średniej misce, połączyć 5 szklanek soli koszernej z tymiankiem, rozmarynem i lawendą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
6 Szklanek Lub Cukier6 Szklanek Lub Cukier
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać białka i mieszać, aż sól będzie równomiernie zwilżona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
7
Zapakuj sól na całą jagnięcinę w naczyniu do pieczenia, nie pozostawiając pęknięć. Piec w środku piekarnika przez około 50 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego (przez skórkę) do rejestrów pieczenia 120 dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Pozostawić jagnięcinę na 10 minut, a następnie złamać skórkę i usunąć ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Tymczasem, na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/2 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodać ziemniaki, doprawić lekko solą i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż dokładnie zmiękną, ale nie rumiane, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć ziemniaki na talerz; doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Usunąć sznurki i pokroić mięso w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Podawać z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Magazyn