Pieczona W Czosnku Łopatka Wieprzowa

Pieczona w czosnku łopatka wieprzowa jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka łopatki wieprzowej, czosnek, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Pieczona w czosnku łopatka wieprzowa, Łopatka wieprzowa grillowana na węglu drzewnym ze świeżymi ziołami i pieczonym czosnkiem, oraz Czosnek Kolczasty Łopatka Wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek rozgnieść na pastę z 2 łyżkami soli koszernej za pomocą moździerza i tłuczkiem lub boku dużego ciężkiego noża, następnie wymieszać oregano, ocet, sok z cytryny i 1 łyżkę pieprzu.
Pat wieprzowina sucha. Używając małego ostrego noża, wytnij szeroką kieszeń na dużym końcu pieczenia, aby oddzielić skórę od tłuszczu, pozostawiając skórę przymocowaną po bokach i zatrzymując się przed pieczeniem zwęża się do kości.
Dodać 1-calowe głębokie szczeliny w wieprzowinie pod skórą i na wszystkich mięsistych stronach, skręcając nóż lekko poszerzyć otwory, a następnie wcisnąć trochę mieszanki czosnku w szczeliny palcami. Pozostałą mieszankę czosnkową pocierać na pieczeni (Nie skóry). Wytrzyj skórę do czysta, a następnie przetrzyj pozostałą łyżeczką soli koszernej (aby była chrupiąca).
Wieprzowinę przełożyć na płytkie naczynie szklane lub ceramiczne i marynować, przykryte i schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Umieść wieprzowinę, skórkę do góry, w ognioodpornej patelni do pieczenia, odrzucając marynatę i doprowadzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Wieprzowinę przykryć papierem do pieczenia, a następnie szczelnie folią i piec 2 i pół godziny. Wyrzucić folię i pergamin, następnie dodać 1/2 szklanki wody do patelni i pieczenia, odkryte, dodając więcej wody, gdy płyn w patelni paruje (sprawdzić co pół godziny), aż skóra jest rumiane i chrupiące i mięso jest przetargu widłowego, 2 do 2 1/2 godziny więcej.
Przenieść na deskę do krojenia lub talerz, rezerwując soki na patelni i odstawić 30 minut.
W międzyczasie wlać soki z patelni przez sito do separatora tłuszczu lub miski i wyrzucić tłuszcz.
Dodaj 3/4 szklanki wody do pieczenia i deglaze przez gotowanie na średnim ogniu (okrakiem 2 palniki, jeśli to konieczne), skrobanie brązowych bitów, 1 minutę, a następnie dodać do patelni soki wraz z wystarczającą ilością wody, aby doprowadzić łącznie do 1 1/2 szklanki.
Odetnij skórkę z pieczonej wieprzowiny. (Jeśli skóra nie jest chrupiąca, piecz na płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku 246°, aż będzie chrupiąca, o 10 protokół.)
Pokrój skórę na kawałki. Wyciągnij mięso z pieczenia na kawałki za pomocą widelca.
Mięso podawać z sokami z patelni i skórką wieprzową.