Pieczona udziec jagnięcy z ragoutem z białej fasoli, fasolą garbanzo, karczochami, pancettą i suszonymi pomidorami

Pieczona udziec jagnięcy z ragoutem z białej fasoli, fasolą garbanzo, karczochami, pancettą i suszonymi pomidorami
Pieczona udziec jagnięcy z ragoutem z białej fasoli, fasolą garbanzo, karczochami, pancettanem i suszonymi pomidorami wymaga od początku do końca około 45 minut . To danie główne ma 1412 kalorii , 119 g białka i 62 g tłuszczu na porcję. Za 10,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 69% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Został dostarczony przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką udziec jagnięcy, suszone pomidory, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 85% . Spróbuj Gicz jagnięca z białą fasolą i suszonymi pomidorami , Pieczone piersi z kurczaka z fasolą garbanzo, pomidorami i papryką oraz Pieczone piersi z kurczaka z fasolą garbanzo, pomidorami i papryką , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Dla jagnięciny: Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serca Karczochów, Pokrojone Na ćwiartki I Gotowane Na Wolnym Ogniu W Białym Winie, Cebuli I Wodzie (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z GotowaniaSerca Karczochów, Pokrojone Na ćwiartki I Gotowane Na Wolnym Ogniu W Białym Winie, Cebuli I Wodzie (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3/4 łyżki Musztardy Dijon3/4 łyżki Musztardy Dijon
2
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, czosnek, zioła, oliwę z oliwek i musztardę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Suszone Pomidory4 Suszone Pomidory
Płyn Do Gotowania Fasoli GarbanzoPłyn Do Gotowania Fasoli Garbanzo
1/3 Szklanki Płynu Do Gotowania Fasoli Garbanzo1/3 Szklanki Płynu Do Gotowania Fasoli Garbanzo
Płyn Do Gotowania Fasoli GarbanzoPłyn Do Gotowania Fasoli Garbanzo
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Garbanzo, Namoczona I Ugotowana (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Fasola Garbanzo, Namoczona I Ugotowana (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Umieść jagnięcinę na ruszcie w naczyniu do pieczenia. Doprawić jagnięcinę solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Drobno Posiekanego Czosnku6 Ząbków Drobno Posiekanego Czosnku
Udziec Jagnięcy (6 Do 7 Funtów), Bez KościUdziec Jagnięcy (6 Do 7 Funtów), Bez Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Udziec Jagnięcy Bez KościUdziec Jagnięcy Bez Kości
4
Posmaruj połowę mieszanki musztardowej wnętrze jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Płynu Do Gotowania Białej Fasoli1/3 Szklanki Płynu Do Gotowania Białej Fasoli
Płyn Do Gotowania Białej FasoliPłyn Do Gotowania Białej Fasoli
1/4 Funta Pancetty, W Julienne, Smażona, Aż Będzie Chrupiąca1/4 Funta Pancetty, W Julienne, Smażona, Aż Będzie Chrupiąca
5
Zwiń i zabezpiecz sznurkiem. Obsmaż jagnięcinę ze wszystkich stron i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będzie lekko złocista. Zmniejsz ogień do 350 stopni, wyjmij jagnięcinę i równomiernie rozprowadź pozostałą 1/2 mieszanki musztardowej na wierzchu. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż będzie średnio rzadkie, około 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pancetta, Julienne, Smażona, Aż Będzie ChrupiącaPancetta, Julienne, Smażona, Aż Będzie Chrupiąca
1/2 Funta Białej Fasoli, Namoczonej I Ugotowanej (zostaw 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Białej Fasoli, Namoczonej I Ugotowanej (zostaw 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Odczekaj 10 minut i pokrój cienko ukośnie.
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj szalotkę, marchewkę i seler i duś przez 5 do 7 minut. Zwiększ ogień do maksymalnego i dodaj płyny z gotowania oraz bulion z kurczaka. Gotuj, aż zredukuje się do 2 filiżanek i odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3
Włóż fasolę i karczochy do rondla i dodaj bulion. Gotuj, aż płyn zredukuje się do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać masło, tymianek i natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełóż mieszaninę na talerz i połóż pancettę i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej

Składniki

791 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.artichoke cooking liquidartichoke cooking liquid4artichoke hearts, quartered and simmered in white wine, onion and water (reserve 1/3 cup cooking liquidartichoke hearts, quartered and simmered in white wine, onion and water (reserve 1/3 cup cooking liquid2161 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża1łyżka czerwony ocet winnymarchewka pokrojona w kostkęmarchewka pokrojona w kostkę1łodygaseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę7201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaMusztarda DijonMusztarda Dijon4pomidory suszone w piekarnikupomidory suszone w piekarniku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.garbanzo bean cooking liquidgarbanzo bean cooking liquid2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.garbanzo beans, soaked and cooked (reserved 1/3 cup cooking liquid)garbanzo beans, soaked and cooked (reserved 1/3 cup cooking liquid)6goździkidrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek2kgsLeg of lamb , bonedLeg of lamb , boned431 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.white bean cooking liquidwhite bean cooking liquid23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pancetta, julienned, Sauteed until crisppancetta, julienned, Sauteed until crisp23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany rozmarynposiekany rozmaryn4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz2szalotka drobno pokrojonaszalotka drobno pokrojona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło na zimno niesolonemasło na zimno niesolone2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.white beans, soaked and cooked (reserve 1/3 cup cooking liquid)white beans, soaked and cooked (reserve 1/3 cup cooking liquid)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia92
Magazyn