Pieczona udziec jagnięcy z ragoutem z białej fasoli, fasolą garbanzo, karczochami, pancettą i suszonymi pomidorami
Pieczona udziec jagnięcy z ragoutem z białej fasoli, fasolą garbanzo, karczochami, pancettanem i suszonymi pomidorami wymaga od początku do końca około 45 minut . To danie główne ma 1412 kalorii , 119 g białka i 62 g tłuszczu na porcję. Za 10,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 69% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Został dostarczony przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką udziec jagnięcy, suszone pomidory, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 85% . Spróbuj Gicz jagnięca z białą fasolą i suszonymi pomidorami , Pieczone piersi z kurczaka z fasolą garbanzo, pomidorami i papryką oraz Pieczone piersi z kurczaka z fasolą garbanzo, pomidorami i papryką , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Dla jagnięciny: Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, czosnek, zioła, oliwę z oliwek i musztardę. Doprawić solą i pieprzem.
Umieść jagnięcinę na ruszcie w naczyniu do pieczenia. Doprawić jagnięcinę solą i pieprzem do smaku.
Posmaruj połowę mieszanki musztardowej wnętrze jagnięciny.
Zwiń i zabezpiecz sznurkiem. Obsmaż jagnięcinę ze wszystkich stron i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będzie lekko złocista. Zmniejsz ogień do 350 stopni, wyjmij jagnięcinę i równomiernie rozprowadź pozostałą 1/2 mieszanki musztardowej na wierzchu. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż będzie średnio rzadkie, około 1 1/4 godziny.
Odczekaj 10 minut i pokrój cienko ukośnie.
Rozgrzej oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę, marchewkę i seler i duś przez 5 do 7 minut. Zwiększ ogień do maksymalnego i dodaj płyny z gotowania oraz bulion z kurczaka. Gotuj, aż zredukuje się do 2 filiżanek i odcedź.
Włóż fasolę i karczochy do rondla i dodaj bulion. Gotuj, aż płyn zredukuje się do 1/4 szklanki.
Dodać masło, tymianek i natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełóż mieszaninę na talerz i połóż pancettę i pomidory.