Pieczona Szalotka Vinaigrette
Pieczona szalotka Vinaigrette wymaga około 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 0g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Sprawdza się jako tania przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 15%. Spróbuj Pieczona kukurydza z bazylią i szalotką Vinaigrette, Wieprzowina pieczona w papryce Aleppo z szalotką Vinaigrette, oraz Sałatka Z Pieczonych Szparagów I Rukoli Z Szalotką Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szalotki obrać i wymieszać z 1 łyżką. oliwa z oliwek w dużej misce. Ułóż szalotki na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.
Piec w 400 przez 25 minut lub do szalotki są bardzo miękkie, obracając raz po 15 minutach.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 10 minut.
Pulse pieczone szalotki, ocet winny biały, a następnie 4 składniki w robocie kuchennym 3 do 5 razy lub aż dokładnie wymieszane. Po uruchomieniu procesora powoli wlewaj 1/3 szklanki oliwy z oliwek przez zsyp żywności w powolnym, stałym strumieniu, przetwarzając od 15 do 20 sekund lub aż mieszanina zostanie zmieszana i gładka.
Podawać natychmiast. Przechowywać winegret w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut, a trzepaczka tuż przed podaniem.